New Beini 1.2.2 Wifi Hack (ISO + video & tutorial) - Mediafire

Beini v1.2.1



Beini v1.2.2 [BARU] Credit to Ahpek sbab tolong update



Apa yang diupdate:
--- Updated Aircrack-ng to 1.1r1859
--- Updated FeedingBottle to 3.2: generate *.wkp file directly when get handshake packets (EWSA3.x project file)
--- Added driver x_ath9k_htc_compat-wireless-2.6.38-rc4-1.tce:AR9271 chips supported
--- Added firmware.tcz:updated RT3070 firmware and more
--- File Manager:Removed ROX-Filer(libglade.tczl,libxml2.tczl,rox-filer_root.tcz,shared-mime-info.tcz),Added Xfe(xfe.tcz,xfe-locale.tcz,fox.tcz,Xorg-7.5-lib.tcz)



Notes: If you are not using AR9271 chips, please delete "x_ath9k_htc_compat-wireless-2.6.38-rc4-1.tce" and "firmware.tcz", these two packets of software will cause some problems with some cards, after that please add "rt2x00_2.6.34-Beini.tce" in Beini-1.2.1 for supporting RT3070 chips. Sorry to have caused you so much inconvenience.


software nie kita dapat bila beli usb wireless (SignalKing, Comfast, Wifly City dan seangkatan dengannya)


[b]CARA-CARA UNTUK HACK WIFI (WEP) MENGGUNAKAN BEINI


1) Mula-mula tengok network adapter wireless (untuk laptop) @ brand/chipset external usb wireless korang support tak beini. Support list ada kat bawah.

Support List by ayen46 [WORD][*credit to GT]

@
sumber official dari web Beini http://www.ibeini.com/hcl.htm


2) Download Beini. Ada 2 versi, 1)Beini v1.2.1 / 2)Beini v1.2.2 (Baru), pilih satu saja. Bagi saya yang stabil versi Beini v1.2.1. Link?, link untuk beini ada kat atas sekali..


3) Lepas download Beini (pastikan dalam format iso, kalau format rar - korang kena extract dulu) korang kena pilih step mana yang sesuai untuk korang run Beini kat PC / Laptop korang ->

Burn iso tu as image kat cd (pakai nero, ashampoo, ultraiso n lain2) untuk boot menggunakan cd
@
Simpan file iso tadi untuk run menggunakan VMware Player nanti
@
Buat USB boot (pakai UNETbootin 377) untuk boot menggunakan usb


Kalau ada yang tak reti nak buat USB boot rujuk kat sini ->

USB boot video tutorial

Video dari laman web Beini (bahasa cina)
http://www.ibeini.com/beini_system/swf/usb_boot.htm (bahasa cina)

Beini USB boot video tutorial versi Melayu [*credit to bro doktor_style]


UNETbootin 377 (seperti dalam video)



4) Lepas dah burn kat CD @ dah buat USB boot @ dah simpan file iso untuk VMware Player, korang leh run beini menggunakan 3 cara -

a) Boot CD aka masuk CD lepas tu klik restart (macam cara kita boot cd operating system untuk format pc/laptop). Pastikan setting untuk 1st boot kat bios disetkan CDROM @ DVDROM.

b) Boot USB. Pastikan setting untuk 1st boot kat bios disetkan USB @ Removeable Device. Susah nak faham? Rujuk kat sini http://pcsupport.about.com/od/tipstricks/ht/bootusbflash.htm

c) Run file iso menggunakan VMware player. Macam mana? Ikut step nie ->

Run Beini kat VMware Workstation/Player Tutorial [*credit to bro GT]


VMware Player 3.1.4


Tutorial cara2 mengatasi usb tak boleh connect kat VMware player by ayen46 [WORD]



5) Cara-cara nak hack wifi (wep), ada 2 cara ->

a) Menggunakan Minidwep-gtk , 3 step jer iaitu klik scan, klik line yang nak hack, klik launch n tunggu sampai password keluar. Step bergambar kat sini ->

Crack WEP / WPA using Minidwep-gtk in Beini [PDF]:[*credit to www.comfortsurf.com]


b) Menggunakan Feeding Bottle. Step dia byk. Rujuk kat e-book @ contoh yang saya tunjuk kat bawah.

E-Book Tutorial by ahPEKMC [PDF]:[*credit to ayen46]




Lain-Lain Sofware Yang Berkaitan Dengan Hack Wifi


HEXwriter - Free ASCII to HEX Converter [*credit to H-S]

5 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...